Lilla Anka design

torsdag 1 mars 2012

Kul att virka!!!!Jag hittade ett roligt mönster på en virkad babymössa på nätet. Nu minns jag inte var så jag kan inte länka! :( Typiskt mig!! Men på en kväll blev det två mössor! Naturligtvis fixade jag inte riktigt att följa beskrivningen till punkt och pricka men jag tycker att de blev helt ok i alla fall. Jag improviserade lite och här ser ni resultatet. De är virkade i dubbelt garn. Den första i turkos och rosa mohair och den är i stl 48-50 cm. Den andra blev lite större 50-52 cm och är virkad i "7 bröders ullgarn" i beige och lila. För att piffa upp dem lite gjorde jag två små tofsar på varje mössa. Jag hittade inget riktigt lagom huvud att prova på. Den lilla mössan fick dockan Ingrid prova men den var lite för stor. Den andra satte jag helt enkelt på ett "regninstrument" från Afrika. Inte riktigt rätt storlek det heller.... men det blev en rätt bra bild på mössan!

4 kommentarer:

 1. Vilka roliga mössor. Vad duktig du är.

  SvaraRadera
 2. Do you know Erica Laurell & her book Väldigt Virkat? It is fantastic! Read about her on her blog: www.ericalaurell.se where you will find patterns for free as well. Thought you might like it:) /Sophie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag skall genast kolla hennes blogg!

   Radera
 3. Åh vilka söta mössor gillar modellen jättemycket. Eftersom dottern idag valde en gitarr istället för docka kanske mössan får virkas till en riktig bebis istället.

  SvaraRadera