Lilla Anka design

lördag 12 december 2015

Dramatik på lussevaka!

Mycket juligt pyssel har det blivit denna kväll dagen före Luciadagen! Vi har köpt årets gran: en stor grovbarrig sak, trots att maken för jag vet inte vilken gång i ordningen försökte få mig att titta på plastgran. Njae, jag tycker inte att det är lika mysigt med gran av plast även om det nu för tiden faktiskt finns riktigt fina(och dyra!) Kanske borde man av miljöskäl.....????
Sedan har jag knåpat ihop kransen till vår blå ytterdörr. I år blev den av tallris, murgröna och lite röda bär.
Kvällen fortsatte med julbak, bla lussekatter skulle bakas. Men det höll på att sluta med eldsvåda! Vår gamla trogna matberedare började nämligen ryka! Alldeles svart och mycket illaluktande rök började sippra ut ur maskinen när den som bäst knådade degen till lussebullar. Jag slet ur kontakten och maken slängde ut maskinen på altanen där den fortfarande står!
Matberedaren var från ett annat århundrade och hade väl sett sina bästa dagar men det var ju lite dumt att ge upp mitt i julbaket.  Jag fick helt enkelt knåda färdigt degen för hand, vilket jag inte är särskilt van vid. Lite orolig var jag att bullarna skulle smaka bränd plast när de var färdiga. Men det gör de inte alls, åtminstone inte om man dricker glögg till.
En riktigt fin Luciadag önskar jag er som tittar in här till Lilla Anka!

1 kommentar:

  1. Låter som en produktiv dag... och vilken tur, du kan ju önska dej en ny matberedare i julklapp! :-)
    Önskar dej en fin tredje advent!

    SvaraRadera