Lilla Anka design

fredag 6 december 2013

Hemske Sven!

Medans hemske Sven har rasat runt husknuten har jag sytt en klänning. Tack och lov att man har ett varmt hus att vara i så här års! Tänker på alla hemlösa som faktiskt finns i vårt fina land! Var kan de söka skydd sådana här dagar och nätter? I höst har vi på min arbetsplats haft välgörenhetskonsert till förmån för RIA/Hela människan´s arbete bland missbrukare och hemlösa. Ett fantastiskt arbete som jag vill fortsätta att stötta! De tar gärna emot kläder, sovsäckar, filtar och skor i vuxenstorlek, så när jag rensar garderober kommer jag i fortsättningen att lämna det där! Man kan också köpa matkuponger i deras café, för att ge dem som inte har pengar.
Du som läser detta: kolla om det finns något liknande där du bor! Tyvärr är behoven stora på många platser. Ett litet bidrag gör skillnad!
"Jag var hungrig, och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni gav mig tak över huvudet............allt vad ni har gjort för dessa minsta, har ni gjort för mig"
" Gör mot andra det som ni skulle vilja att de gjorde för er om ni hamnade i samma situation"!
Jag orkar inte längre med att veta att människor i vårt välfärdsland kan hamna så snett att de bor på gatan och att man måste döva sin ångest med droger. Varför klarar inte vi intelligenta människor att ta hand om varandra så att ingen behöver lida nöd? Vart är vi på väg 2013? Vårt fina skyddsnät verkar inte funka i praktiken när det behövs på riktigt!
Jag vill inte ge dig som läser detta dåligt samvete, jag vill bara lufta min egen oro!

 Nåja, medan vinden viner syr jag! Verklighetsflykt???
Lingon och blåbärstyg från 70-talet, helt oanvänt! stl 80

2 kommentarer:

 1. Jättefin klänning och bra att du luftar! Förstår hur du känner , det är så vansinnigt att det finns så många som inte har tak över huvudet. vi som har det borde vara mer tacksamma och hjälpa våra medmänniskor.
  Att sy och skapa är plåster för själen som behövs för att ta sig igenom svårigheter, tycker jag. Dessutom gör ju du det för en god sak!
  Kram / Catarina

  SvaraRadera
 2. ja, alla kan vi göra något... förra hlegen hade vi konsert i kyrkan utan inträde, men samlade in pengar till funktionshindrade barn i centralasien som inte lever något värdigt liv. Nu skickar vi över 6000kr och det känns ju som en bra insats!
  Ha en skön helg, fina du!

  SvaraRadera