fredag 24 september 2010
Äppeltider!
Så här i äppeltider tänkte jag dela med mig av receptet på familjens favoritpaj! Kan med fördel även bakas med tex plommon. Till och med barnen som annars inte är några stora pajätare gillar den här. Den är dessutom inte SÅ onyttig! Här kommer receptet, håll till godo:
Smuldeg
1 dl grovt hackade hasselnötter
1½ dl siktat dinkelmjöl
1½ dl fiberhavregryn
½ dl råsocker
50 g grovhackad mörk choklad
100g kallt smör
Fyll en pajform med skivade äpplen och gärna någon dl frusna eller färska bär(vi brukar ta björnbär för det växer massor bakom vårt garage!) Strö över 1 dl råsocker och 2 msk potatismjöl.
Fördela smuldegen över frukten.Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills äpplena känns mjuka. Ha koll på pajen för degen blir lätt bränd! Ev kan man behöva lägga över en bit bakplåtspapper mot slutet av gräddningen.
Etiketter:
Höst,
Äpplen och päron
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar